Mliečna ryža s ovocím. RECEPT, ktorý vás nabije energiou

Na desiatu je ako stvorená a pripravíte ju v mnohých príchutiach. Kľudne aj ako večer alebo hlavné jedlo dňa. Nemusíte sa báť pridať si, raz za čas je dobré všetko, aj viac ovocia a ryža. Stačí pridať ovocie, na ktoré máte práve chuť.

Mliečna ryža s ovocím. RECEPT, ktorý vás nabije energiou
Mliečna ryža s ovocím. RECEPT, ktorý vás nabije energiou (zdroj: unsplash.com)

Pre 4 porcie potrebujete:
– 300 gramov ryže (ideálne carnaroli),
– 1 liter mlieka,
– 2 lyžice práškového cukru,
– vanilkového struku (alebo vanilkového cukru).

Postup raz, dva, tri

Do hrnca nasypte ryžu, nalejte mlieko a zohrejte. Až mlieko začne prebublávať, pridajte cukor a vyškrabte do hrnca semienka z vanilkového struku. Ak ho nemáte, použite namiesto neho trochu vanilkového cukru. Všetko varte, kým ryža nezmäkne. Zaberie vám to okolo 20-30 minút. Mlieko sa rado pripaľuje, stále ho preto miešajte.

Strážte si tiež konzistenciu, jedlo by malo vyzerať ako hustá kaša. V prípade, že sa vám mlieko vyvára, pokojne trochu prilejte. Servírujte s nakrájaným ovocím, hodia sa napríklad jahody, čerešne, marhule alebo slivky.