Čokoládu milujú snáď všetci. Po svete behá nespočetné množstvo čokoholikov. A práve tí si zgustnú na tejto úžasnej zdravej, nepečenej torte. A dobrá správa pre tých, ktorí majú alergiu na laktózu – aj vy si ju môžete dopriať.

Na túto tortu nepotrebujete ani múku, ani mlieko a dokonca ani pec. Stačí niekoľko ingrediencií, dobrý mixér a odhodlanie. Na túto lahodnú čoko tortu budete potrebovať:

Cesto

  • 1 hrnček kakaa
  • 1 hrnček mandlí
  • 3/4 hrnčeka ďatlí (cez noc namočených do vody)
  • 1 PL medu

Plnka

  • 3 mäkké avokáda
  • 2 PL vegánskej nutely
  • 1 plechovka kokosového krému
  • 1 hrnček kakaa
  • 1 hrnček pomletých lieskovcov (mandlí alebo vlašských orechov)
  • med podľa chuti
  • štipka soli
  • 1 hrnček sójového mlieka

Poleva

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla.

Postup

Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Vznikne tuhšia hmota, ktorú následne roztlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na plnku zmiešame všetky prísady dokopy (budete potrebovať výkonný mixér, prípadne použite ručný ponorný). Hotovú plnku nanesieme na cesto. Nakoniec vo vodnom kúpeli roztopíme masla s čokoládou a polejeme ňou tortu. Navrch naukladáme ovocie, posypeme orechmi alebo kokosom. Fantázii sa medze nekladú. Nakoniec dám do chladničky aspoň na 24 hodín.

Zdroj/Foto: Instagram Juli Held