Pri slove nemocnica sa mnohým z nás vybavia nie práve príjemné asociácie. I krátky pobyt v tomto zariadení býva spojený s predstavou bolesti, strachu, odlúčenia od rodiny a typickej nemocničnej stravy. Teda, minimálne na Slovensku. Istá žena nedávno porodila v japonskom Tokiu a na sociálnych sieťach zverejnila fotky toho, čo musela počas pár popôrodných dní jesť. Z jej priznania zostal svet v šoku. 

Áno, svet zostal v šoku, ale v príjemnom. Jedlá, ktoré autorka odfotila, totiž vyzerajú, akoby boli pripravené v špičkovej a poriadne drahej ázijskej reštaurácií. A servíroval ich skutočný majster varechy. Ide pritom vraj o štandardné nemocničné jedlo na oddelení šestonedieľok, ktoré konzumovali všetky mamičky po pôrode. Posúďte sami, keby sa takto bohato jedlo v slovenských nemocniciach…

Treska, strúhaný kapustový šalát, cestovinový šalát, sladké zemiaky a hrášok, ryža, zelený čaj: 

Vyprážané rybie filé s duseným zemiakovým pyré, hijiki šalát, špenát, mrkva, ryža, zelený čaj:

Reakcie na fotografie nenechali na seba dlho čakať. Všetci, prirodzene vyjadrili veľké prekvapenie, tvrdiac, že tak bohatá a štedrá strava musí byť určite za príplatok. Mamička však upozornila, že počas pobytu nevyužila žiaden nadštandardný príplatok za vyššie služby či lepšiu stravu.

Kuracie mäso s hubovou omáčkou, dusenou tekvicou a bravčovým mäsom, mrkvový šalát Daikon, ryža, Miso polievka, Chawan mushi: 

Losos so šampiňónovou omáčkou, rezance, ryža, baklažán, hovädzie mäso, brokolica, hijiki šalát: 

Hubové cestoviny, zemiakový šalát, brokolica, mrkva, kuracia polievka, ovocie, chlieb, zelený čaj:

Zdroj: www.buzfeed.com,www.imgur.com| Foto: www.imgur.com, www.pixabay.com