Vápnik, horčík, sodík, železo a vitamíny A, B a K. Všetky tieto cenné živiny sú obsiahnuté v ďatliach. Navyše sú bohatým zdrojom vlákniny a dokážu znížiť aj percento podkožného tuku.

 

Spaľovač tukov

Sladké ďatle sú veľkým zdrojom draslíka a síri. Tieto dva minerály dokážu v našom tele prirodzene vyvolať proces redukcie tukov a naše tukové zásoby sa vedia rýchlejšie rozložiť.

Zdroj energie

Fruktóza, glukóza a sacharóza. Ďatle obsahujú vysoké percento cukru, ktorý sa však radí medzi ten zdravší. Nášmu telu dodá novú energiu a taktiež zlepší našu náladu.

Proti alergiám

Konzumácia ďatlí je aj prevenciou voči nepríjemným alergiám. Organická síra v nich priaznivo ochraňuje náš organizmus pred baktériami.

Regulátor tekutín

Ďatle pre ich vysoký obsah minerálnych látok vyrovnávajú telesné tekutiny a účinne hydratujú náš organizmus. Zdravé srdce, lepšia imunita, krajšia pokožka, uvoľnenie svalstva od kŕčov. Aj tieto výhody prinášajú ďatle nášmu telu.

Foto: Flickr.com, Freepik