Bábovky nám tak nejako podvedome pripomínajú časy u starých rodičov. A kto by si na ne rád nezaspomínal. Len naše babičky do nich dávali kopec cukru a múky. A to sa trochu prieči nášmu vyznávaniu zdravého životného štýlu.

Avšak vďaka vynaliezavosti a zanietenosti vyznávačov zdravej stravy a odmietačov cukru a múky, vznikajú zdravé a chutné recepty aj na bábovky. A medzi ne patrí aj tento na tvarohovo-banánovú.

Ingrediencie

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 250 g jemného tvarohu
  • 5 vajíčok
  • 4 PL medu
  • 2 zrelé banány
  • brusnice alebo hrozienka
  • čerešne alebo višne

Postup

Roztlačte banány a pridajte k nim ostatné ingrediencie. Cesto poriadne vymiešajte a následne nalejte do silikónovej formy na bábovku. Pečte pri 170°C približne 35-40 minút dovtedy, kým nezačne zlatavieť. Hotovú bábovku nechajte vo forme úplne vychladnúť a až tak ju vyklopte a krájajte. Ak by sa vám rozpadávala, pokojne ju dajte na jednu-dve hodiny do chladničky a až tak vyklopte.

Zdroj/Foto: Youtube