Recepty na 3 najlepšie nátierky – tieto recepty musíte vyskúšať!
Keď neviete čo na raňajky, večeru, desiatu alebo nemáte doma veľa surovín, viete si jednoducho a rýchlo pripraviť nátierku. Takéto jedlo bude chutiť dospelým aj deťom. V tomto článku máme pre vás jednoduché recepty na chutné a zdravé nátierky. Môžete si ich pripraviť pre seba aj ako jednohubky pre návštevu.

Avokádová nátierka
Avokádo je moderná potravina, ktorú si obľúbili mnohí z nás. Je plné vitamínov, minerálov a zdravých tukov, takže vás zasýti na niekoľko hodín. Na prípravu chutnej avokádovej nátierky si pripravte 2 zrelé avokáda, paradajku, strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, soľ, korenie a olivový olej. Očistené avokáda roztlačíme vidličkou, pridáme nakrájanú paradajku, olivový olej a pretlačený cesnak. Zamiešajte a dochutíte soľou, korením a citrónovou šťavou. Ideálne je podávať ju na opečenom krajci chleba.
Vajíčková nátierka
Klasika v podobe vajíčkovej nátierky je záchranou v každej situácií. Pravdepodobne každú zo surovín budete mať doma, takže v krajnej situácií si môžete vajíčkovú nátierku pripraviť. Budete potrebovať 4 uvarené vajcia, maslo, 3 lyžice horčice, cibuľu, soľ, korenie a na ozdobu pažítku. Vajíčka ošúpeme, nakrájame a zmiešame v miske s maslom, horčicou, soľou, korením a cibuľou. A máte hotovo!
Bryndzová nátierka
Táto nátierka nechutí každému, no ak ste ju ešte neskúšali, tak je ideálna príležitosť. Hlavne ak máte radi slovenskú kuchyňu a naše klasické potraviny. Na bryndzovú nátierku potrebujete 250 g bryndze, 125 g masla, 2 ks jarnej cibuľky, 1 lyžičku sladkej červenej papriky, soľ, korenie a štipku drvenej rasce. Maslo nechajte zmäknúť a zmiešajte s bryndzou. Do zmesi potom pridajte nakrájanú cibuľku, rascu, červenú papriku a všetko dobre premiešajte. Hotovú nátierku podávajte na chlebe alebo bagete. Navrch môžete pridať štipku nakrájanej pažítky.