Kešu patria medzi obľúbené oriešky, ktoré sú nielen chutné, ale najmä zdravé. Obsahujú totiž zdraviu prospešné tuky a slušnú dávku bielkovín. Čučoriedky sú zasa skvelé pre naše oči.

Tento recept na tortu spája obe tieto chutné a zdravé potraviny do neodolateľného dezertu. Nielenže chutí geniálne, ale ešte aj vyzerá lahodne. Vyskúšajte túto neodolateľnú kešu tortičku s čučoriedkovým krémom.

Ingrediencie

Cesto

  • 130 g kešu
  • 100 g kokosovej múčky
  • vanilková esencia
  • 1/2 ČL škorice
  • 100 ml kokosového mlieka

Krém

  • 340 g kešu (aspoň na 6 hodín namočených do vody)
  • 300 g čučoriedok
  • 1/4 hrnčeka kokosového mlieka
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL kokosového oleja
  • pistácie alebo ovocie na ozdobu

Postup

Cesto

Kešu vymiešame s kokosom, vanilkou, škoricou a mliekom na hladkú hmotu. Dáme do formy a pomocou prstov roztlačíme. Formu prikryjeme utierkou a na hodinu a pol dáme do chladničky.

Čučoriedková vrstva

Kešu scedíme a s ostatnými ingredienciami vložíme do mixéra. Mixujeme, kým nám nevznikne jemná hmota. Tú následne natlačíme na prvú vrstvu a hotovú tortu vložíme aspoň na 3 hodiny do mrazničky. Napokon ozdobíme.

Zdroj/Foto: cukrfree.cz