Obľúbené čokoládové bonbóny v štýle “Ferrero”, ktoré si môžete dopriať bez najmenších výčitiek. Tieto zdravé bonbóny si jednoducho zamilujete!

Suroviny na 15 kusov: 100 gramov mandľového masla, 3 lyžice holandského kakaa, 60 gramov kokosového oleja, 3 lyžice medu, 1 lyžička mandľového extraktu, 60 ml sójového mlieka, 50 gramov lieskových orechov namletých na hrubo, 15 celých lieskových orechov, 100 gramov horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa

Postup: V hlbšej mise zmiešame mandľové maslo, holandské kakao, kokosový olej, med, mandľový extrakt a sójové mlieko. Toto „cesto“ vypracujeme na tuhšiu a pevnejšiu zmes, z ktorej tvarujeme guličky. Do stredu každej z nich, umiestime jeden celý lieskový oriešok. Hotové guličky dáme na jednu hodinu stuhnúť do chladničky. Následne si roztopíme v horúcom kúpeli horkú čokoládu, do ktorej guličky namočíme. Každú guličku obalenú v horúcej čokoláde ešte obalíme do pomletých lieskových orechov a necháme stuhnúť.

Foto: Pixabay