Ideálny ako nedeľný dezert poobede. Presne taký je tento makový koláč s tvarohom. Nielenže vyzerá neodolateľne, ale je bez štipky cukru. Preto nemusíte mať žiadne výčitky svedomia, že si doprajete mlsanie po výdatnom obede pred telkou.

Navyše tento koláč je skutočne dávkou zdravia. Tvaroh doplní vášmu telu potrebné bielkoviny a mak zasa vápnik potrebný pre zdravé a pevné kosti. Táto olejnina ho totiž obsahuje viac ako mlieko! Upiecť ho zvládne skutočne každý, tak horsa vyskúšať túto dobrotu!

Budete potrebovať:

Na korpus

  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1 hrnček kešu orieškov
  • 1 hrnček mletých mandlí
  • 1 PL škorice
  • 100 g masla

Na plnku

  • 200 g mletého maku
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 PL masla
  • šťava z pol citróna
  • 250 g tvarohu
  • vanilkový extrakt
  • 1 vajíčko
  • 1 PL škorice
  • 1 bielko
  • stévia podľa chuti (alebo zrelá marhuľa na osladenie).

Postup

Cesto si pripravíme tak, že rozmixujeme kešu a mandle s kokosom a škoricou. Pridáme mäkké maslo a urobíme si cesto. To rozmačkáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na na 15 minút na 160°C, kým nie je korpus zlatavý. Necháme ho vychladnúť a teplotu rúry zvýšime na 175°C. Pripravíme si plnku. V mixéri zmiešame mak, kokosové mlieko, maslo, citrón, vanilku, škoricu, stéviu alebo marhuľu a poriadne vymixujeme, kým nemáme hladkú zmes. Plnku vylejeme na vychladnutý korpus a dáme piecť na 30 – 45 minút (kým nebude plnka tuhá). Nakoniec necháme vy  chladnúť a neskôr ešte vložíme na hodinu a pol do chladničky.

Vyskúšajte tiež: Vyzerá geniálne, chutí ešte lepšie: Zdravá Kinder Maxi King torta

Zdroj/Foto: Instagram cukrfree