Parmezánový dip po taliansky – RECEPT. Chutný, rýchly a jednoduchý

Grilované stejky alebo zelenina bez domácej omáčky by za veľa nestáli. Ku grilovaným dobrotám pritom viete vyvariť úžasný dip napríklad aj z obyčajného bieleho jogurtu, ktorý vám zostal v chladničke. A budete sa po ňom zalizovať. V tomto článku sa dočítate aké kombinácie chutí viete z jogurtu vytvoriť, čo taký Parmezánový dip po taliansky? Tento dip je ideálny pre milovníkov syrov.

Parmezánový dip po taliansky – RECEPT. Chutný, rýchly a jednoduchý
Parmezánový dip po taliansky – RECEPT. Chutný, rýchly a jednoduchý (zdroj: unsplash.com)

Na taliansku variáciu si nachystajte:
– téglik bieleho jogurtu,
– parmezán,
– bylinky podľa chuti,
– soľ a korenie.

K bielemu jogurtu pridajte najemno nastrúhaný parmezán – je len na vás, koľko syrové to chcete. Dip postupne ochutnávajte, až dovtedy, kým bude mať pre vás ideálnu syrovú príchuť. Pridajte nasekané bylinky (bazalku alebo napríklad cesnakové výhonky) a nakoniec dochuťte soľou a čerstvo namletým korením.